Touching Childbirth – hypnosefødsel med respekt, tillid og samarbejde.

Bange for at føde?

Desværre bliver det mere og mere almindeligt, at kvinder er bange for at føde.

Et stigende antal gravide ønsker at få et planlagt kejsersnit på indikationen ”maternal request” – altså på mors ønske. Det er en sørgelig udvikling, som de allerfleste jordemødre ønsker at vende, men indtil videre fortsætter stigningen de fleste steder i landet, trods forskellige gode tiltag i hospitalssystemet.

Èn ting, som trækker den forkerte vej, er den tendens der er i hele landet til at nedlægge eller beskære den fødselsforberedelse, som før i tiden var en selvfølge for alle gravide. Måske er det derfor kvinder bliver mere bange for at føde.

Så er du bange for at føde, kan det være svært at finde en udvej.

Måske har du allerede kontakt til en læge eller psykolog, som kan hjælpe dig med din angst. I den situation kan jeg supplere med min faglige viden og erfaring, så du får en større indsigt i hvad en fødsel er og kan være. Hvis du fungerer normalt i dagligdagen og ikke har behov for behandling hos psykolog eller psykiater kan samtaler og hypnosebehandlinger måske være det, der får dig og din partner til at blive trygge ved at stile imod en normal, vaginal fødsel.

Hvad er årsagen til at du er bange for at føde

Tidligere fødselsoplevelser kan også have sat sig ubehagelige spor, som gør, at du ikke har mod på endnu en fødsel.

Samtaler, suppleret med hypnosebehandlinger efter dit behov, kan i mange tilfælde få de tidligere oplevelser til at falde på plads og stå i et andet lys, så du forstår, hvordan du kan arbejde på, at oplevelsen bliver en anden næste gang.

 

Nogle kvinder som er bange for at fødeme, er skeptiske over for hypnose. De tænker, at de vil komme til at miste kontrollen over sig selv under hypnose, og at det vil gøre dem endnu mere angste. Med min metode mister du på intet tidspunkt kontrollen over dig selv. Du lærer, hvordan du til enhver tid selv kan gå ind i trancen – og ud af trancen igen.

 

Når du er i trance, lærer du, hvordan du skal fokusere og lukke alt uvedkommende ude af din bevidsthed, og du vil opleve, at du har bedre kontrol over dig selv og din krop end normalt.

En samtale om dine forestillinger eller om dine tidligere oplevelser kan forklare og sætte nogle faktuelle ting på plads. Vi kan tage udgangspunkt i din fødejournal, eller i din og din partners erindringer fra fødslen.

En behandling med hypnose vil berøre nogle følelsesmæssige ting, som er svære eller umulige at formulere med ord. Man kan sige, at hypnosen går direkte til følelserne, og også bearbejder de følelsesmæssige problemer i deres eget sprog – følelsernes sprog.

Det er min opgave at give dig mulighed for at bearbejde din angst og blive bevidst om dine behov i forhold til fødslen. Du og din partner finder sammen ud af, hvilken fødselsmåde i foretrækker.

 

 

Læs mere om fødselsforberedelse med hypnose og traumebehandling efter en dårlig fødselsoplevelse