Touching Childbirth – hypnosefødsel med respekt, tillid og samarbejde.

Hypnose? – Hvad er det for noget

hypnose og fødselHypnose er det en hypnotisør gør, for at sætte sig selv eller andre i trance.

Trance er en tilstand, hvor du er mere koncentreret og opmærksom end normalt, og bedre i stand til at fokusere på det, som er væsentligt i den situation, du befinder dig i, og lukke andre ting ude.

Når du er i trance, ændrer du dine hjernebølger, fra beta-niveau, som er normal vågen tilstand, til alfa-eller theta-niveau, som er en tilstand imellem vågen og søvn. De fleste mennesker kender tilstanden som “dagdrømme” eller “falde i staver”. At man et kort stykke tid går ind i sig selv, og lukker alt andet ude.

Trancen hjælper mod smerten og nervøsiteten

I en fysisk og psykisk krævende situation, som en fødsel er, kan hypnose være en stor hjælp, hvis du bevidst kan bruge trancetilstanden til at koncentrere dig om at føde sit barn – og lukke alt andet ude.

Selve trancen er meget blød og blid og glidende og strømmende –  det er  den fornemmelse, man får, når man modtager hypnosen. Man føler, at man svæver eller flyder…. og når hypnose kombineres med berøring på den måde, som jeg lærer din partner, bliver du i stand til at gå i en dyb trance, samtidig med, at du bevarer kontakten til din krop, som du jo hele tiden arbejder med.

 

Læs mere om fødselsforberedelse med hypnose